Hoe kan je liefdevolle grenzen zetten voor je kind zonder te straffen en belonen?

Leer omgaan met intense emoties, verzet en hoe respectvol te communiceren

Word je soms ook zo moe van het gedrag van je hooggevoelig kind?

Ouderschap kan zwaar zijn he? Misschien herken je jezelf wel in een of meerdere van deze situaties:

O   "Ik heb moeite mijn kind mee te laten werken in de ochtend, zo komen we steeds bijna te laat."

O   "Als mijn dochter mee is naar de supermarkt, blijft ze maar zeuren om van alles en nog wat."

O   "Iedere keer is het weer een strijd mijn zoon aan tafel te krijgen, ik ben er moe van."

O  "Mijn dochter wil altijd haar zin, als ze dat niet krijgt, is het huis te klein."

O   "Mijn zoon is niet achter een schermpje weg te krijgen. Alleen met een hoop strijd lukt het me uiteindelijk."

>  Je raakt overstuur nadat je geduld hebt verloren met je kind en voelt je daarna schuldig.

HET LEVEN MET KINDEREN IS ZWAAR MAAR STEL JE EENS VOOR.....


 • Je weet precies wat te doen en zeggen wanneer je kind over de toeren is of iets doet wat niet mag.
 • Je hebt de ruimte in jezelf om te reageren zoals jezelf wil!
 • Je kind doet werkelijk wat jij wil!
 • Je voelt je instaat om bij de intense gevoelens van je kind te blijven, onafhankelijk van hoe van streek of boos je kind is.
 • Je hebt weer energie over om te genieten.

Katja en Anna hebben jaren gezocht naar manieren die werken met kinderen.


Niet alleen als ouders (we hebben 7 kinderen verdeeld over beide families)... maar ook als pedagoog, kindercoach, coach van kindprofessionals,  awareness facilitator, ademwerker, en oprichtster van de kind persoonlijke ontwikkeling movement Kids Awareness Club.


We hebben met duizenden ouders, kinderen en professionals die met kinderen werken gewerkt en naar manieren gezocht die werken.

Ik meld mij aan!

Ontmoet jouw gidsen

Katja en Anna,

hebben samen 7 kinderen en meer dan 15 jaar praktijk ervaring

"Wat een mooi duo. Zo rond! Katja met een schat aan professionele kennis en ervaring en Anna vanuit haar eigen reis met haar kinderen en hoe ze je op een andere manier laat kijken naar de persoonlijke ontwikkeling van jezelf en je kind. Goud!"
grenzen zetten zonder straffen en belonen

Anna van Remundt

Hoi, ik ben Kids Awareness facilitator en coach voor kind en ouder. Meer dan 1800+ kinderen en ouders hebben meegedaan aan haar Kids Awareness Workshops, Sessies, Webinars en Lessen op scholen. Tevens werk ik steeds meer met kind professionals om deze bewustzijns-inzichten spelenderwijs te integreren in het onderwijs, BSO's, kindercoaching praktijken en meer. 


Ik heb mijzelf nooit als een natuurlijke moeder gezien. Sterker nog, ik moest niets van kinderen weten. 'Ze huilen en luisteren toch niet naar je' dacht ik altijd. Inmiddels weet ik beter en heb zelfs van kinderen mijn werk gemaakt. Zelfkennis bleek het verschil te maken. 


Mijn vurige en eigenwijze kinderen nodigen haar telkens uit om mijn kennis en handvaten ook daadwerkelijk toe te passen, te experimenteren en zo te groeien in mijn ouderschap. Om niet vanuit de ouderwetse 'macht en kracht' maar vanuit 'gelijkwaardigheid, verbinding en aandacht' op te voeden.


Ik ben de founder van de Kids Awareness Club en breng het Liefdevolle Grenzen Zetten Zonder Straffen en Belonen Programma meer dan 15 jaar persoonlijke ontwikkeling, en (lichaams) bewustzijns ervaring.

15+

Jaar professionele ervaring

2000+

Deelnemende ouders, kinderen en kind professionals

24+

totale kindjaren moeder ervaring

Wat ouders zeggen over werken met Anna

Vernieuwend & inspirerend

Anna vind ik een heel fijn persoon met een mooie energie. Ze straalt veel warmte, vertrouwen en rust uit.


Tijdens webinars vindt ik haar krachtig en brengt ze kennis over de thema's op een hele fijne en duidelijke manier over. Ze maakt de koppelingen tussen theorie en dagelijkse praktijk heel praktisch door leuke tools, spelletjes of speelgoedtips te bieden. Het is vernieuwend en inspirerend.

 - Anne

Zonder oordeel en oprechte aandacht

Anna is open en eerlijk. Ze deelt waar zij in haar ontwikkeling staat, durft te delen wat zij nog te leren heeft en neemt je mee op haar reis.


Ze spiegelt op deze manier wat je eigen kwaliteiten zijn, waar jij staat in je eigen ontwikkeling en waar nog ruimte is om te leren en te verbeteren. Dit alles doet ze zonder een oordeel te geven en met oprechte aandacht.
Femke Koornhof
cursus grenzen stellen zonder straffen en belonen

Over Katja van der Weide

Hoi, ik ben Katja. Vanuit mijn passie voor pedagogiek begeleid ik ouders, kinderen en kind-professionals. Dit doe ik zowel individueel als op groepsniveau. Naast mijn werk heb ik de afgelopen jaren mijn studie tot Pikler-pedagoog® gevolgd door de respectvolle benadering van kinderen. Ik geef cursussen en lezingen met verschillende thema's als hooggevoeligheid, respectvol grenzen aangeven en omgaan met een sterke wil.


Hiernaast ontvang ik kinderen met hun ouders graag in de Zandkamer en in De Vrije SpeelRuimte in Almere. De Zandkamer is vol sensorisch speelplezier voor kinderen en volwassenen. In De Vrije SpeelRuimte kunnen jonge kinderen zich uitleven op uitdagend klimmateriaal en met aantrekkelijke speelmaterialen. 


Zelf ben ik moeder in een samengesteld gezin met in totaal vier kinderen die alle vier anders zijn. Je zou denken dat het bij de vierde makkelijker wordt…. Niet dus, onze lieve jongste heeft voor behoorlijk wat uitdaging gezorgd. Wat was ik blij met alle wijze lessen die ik mijn opleidingen had geleerd! Ik kon ze in de praktijk brengen, oefenen en bijstellen. Kinderen komen zonder handleiding. Met de juiste handvatten vind je de sleutel voor een prettige en respectvolle omgang met je kind.

Een goede basis is alles. Ik gun jullie als ouders ook die rust en dat vertrouwen in de relatie met je kind en daar help ik graag bij!

Wat ouders zeggen over werken met Katja

Verschillende handvaten hoe ik beter met strijd kon omgaan.

Ik von de gesprekken met Katja heel fijn en helpend


Katja gaf mij verschillende handvaten hoe ik beter om kon gaan met twee kinderen die veel ruzie hadden. Wat van kwaad tot erger ging. Ze gaf mij andere inzichten waardoor ik mijn twee jongens kon begrijpen. Katja vertelde hoe ik met de jongens zou kunnen praten en ook waar de strijd vandaan zou kunnen komen. 
Some person - Company BV
Warm en professioneel

Als kindercoach komt Katja al meteen als een zeer warm en professioneel persoon over.

Katja begeleide onze dochter die met bepaalde situaties worstelde. Ze liet met haar kwaliteiten en diverse methodes onze dochter nieuwe mogelijkheden liet ontdekken welke zij in haar leven kon toepassen en nog steeds zien we haar meer meer zelf oplossingen bedenken die Katja haar heeft aangereikt.

Jeroen & Mireille
Ik meld mijn aan!


Het leven komt niet met een gebruiksaanwijzing, het komt met een ouder.

Wat als jij die ouder kan worden die liefdevolle grenzen aan kan geven aan je kind zonder straffen en belonen?

Niet die perfecte ouder want die bestaat niet, maar de ouder die leert en probeert. De ouder die de principes begrijpt en dus voor elke situatie en leeftijd is uitgerust met handvaten die helpen, die het schuldgevoel loslaat, die verbindt met je kind op een diepere en kalme manier.


Wanneer je dit leert dan..


 • In plaats van te piekeren of je het wel goed hebt gedaan en je schuldig te voelen kan je makkelijker kalm, gecentreerd en trouw blijven aan jouw eigen acceptatielijn en die van je partner en kind zien.

 • In plaats van jezelf duidelijk te maken door stem verhef,  streng praten, jezelf telkens herhalen (en dan telkens weer een toontje harder) kan je communiceren met respect voor elkaar. Op een manier dat ook je kind zich gehoord en gezien voelt.

 • In plaats van time-outs, belonen, straffen, aanprijzen of zelfverzonnen consequenties te gebruiken om grenzen aan te geven kan je omgaan met het verzet van je kind. (ook met het verzet van vurige kinderen!!)

 • In plaats van overweldigd te worden door de heftige emoties van je kind kan je nu dichter bij jezelf blijven en duidelijker zien wat van jou is en wat van je kind. Kan je zuiverder zien wat je kind echt nodig heeft. 

 • In plaats van zelf een oplossing te verzinnen in een situatie die triggert kan je hulp vragen aan elkaar. Zo leer je niet alleen van je eigen ervaringen maar ook die van andere ouders. (Deze ervaringen van andere ouders wordt als super waardevol ervaren!)
 • In plaats van vast te lopen, wat zelfs impact kan hebben op je relatie,  zie je weer mogelijkheden, voel je ruimte en kan de energie weer stromen. Jullie zijn thuis weer een team.

en zo veel meer... 

Ja, dit wil ik ook!


Het opvoeden van kinderen bestaat voor minstens de helft uit het opvoeden van jezelf.

Wat ouders zeggen

In 8 modules 8 verschillende onderwerpen die aan bod komen

Grenzen zetten kind

Module 1: Welkom en kennismaken

First things first, een omgeving waar jij je veilig voelt, gezien en gehoord voelt, waar we oordeel loos zijn naar elkaar, met maakt dat je meer uit het programma kan halen. Hier zetten we de kaders van dit Programma. :)

Module 2: Doel van grenzen stellen

Belang van grenzen stellen. Je wordt je bewuster van het belang van grenzen stellen, de impact van straffen en belonen op je kind en jullie band. Daarnaast maak je kennis met hoe je makkelijker de handleiding van je kind kan ontcijferen waar we op verder bouwen in volgende weken.

Module 3: Waar liggen de grenzen?

Je leert dat de grenzen van jou als ouder en ook de grenzen van jouw kind veranderlijk zijn. Het doel is dat we in het gebied blijven dat voor beide partijen niet problematisch is. Daarnaast krijg je tools en tips als je kind zuigend in jouw energie zit of dat je kinderen elkaar irriteren en/of op een vervelende manier in elkaars energie (blijven) zitten.  

Module 3: Emoties, co-regulatie en triggers bij kinderen

Door te weten hoe je brein in elkaar zit kan je makkelijker je kind helpen reguleren en krijg je de tool om dit te doen. Je leert je kind beter te begrijpen en krijgt inzicht waar die emoties vandaan komen. Begrip brengt jou en je kind rust.

Module 4: Emoties, patronen en triggers bij ouders

Vaak zitten je eigen emoties meer in de weg dan die van je kind. Hoe kan je hier mee omgaan? In welke patronen val je en hoe kan je die doorbreken? Leer hierin ook van de persoonlijke reis van Anna die van 'draakje vurig' naar 'je straalt altijd zoveel rust uit' is gegaan. 

Grenzen verbinding

Module 5: Verbinding als toverwoord

"Als je kind zich niet met jou verbonden voelt dan heeft het geen reden om jou te volgen en te doen wat jij zegt". Leer hoe jij deze magische manier kan inzetten waardoor je kind makkelijker met jou gaat samenwerken.

Module 6: Respectvolle communicatie:
spreken

Door te communiceren in de ik-boodschap breng je beter over wat je wilt bereiken, je neemt jezelf en de ander hierbij serieus. Je geeft de ander zijn eigen verantwoordelijkheid terug en geeft hem of haar zo de kans om de eigen valkuilen te ontdekken en op zoek te gaan naar eigen oplossingen.

Module 7: Respectvolle communicatie: Luisteren en inleven

Luisteren wordt soms verward met ergens mee eens zijn. Deze week geven we jouw een krachtige tool door met aandacht te leren luisteren naar je kind. Door dit toe te passen wil je kind weer meewerken en voelt het zich gehoord en gezien.  

Module 8: Omgaan met verzet, conflict en hoe te repareren

Wat je de weken hiervoor hebt geleerd, heb je in de praktijk kunnen oefenen. We bekijken hoe we omgaan met het verzet van onze kids. Je leert conflict te navigeren, ook als het tussen twee kinderen is. En als het dan toch escaleert dan is een goede reparatie goud. Want zo leef je voor hoe je kind dit later zelf kan toepassen om goede relaties aan te gaan en te onderhouden. 

+ 24/7 toegang tot geweldige ouders & het team

Kids Awareness Club Cafe tijdlijn

Een fijne community met alle programma deelnemers

Inzichten krijgen en leren is een ding, maar integreren en oefenen vraagt soms meer. Daarom kan je via de app kan je 24/7 je vragen stellen als je even vast loopt. Hier delen we met elkaar en wisselen we ervaringen uit. Ook de successen. Want die ga je zeker krijgen! 

+ Live coaching

"Het klinkt allemaal super goed en begrijp het ook wat jullie zeggen, maar met mijn kind werkt naar bed gaan toch echt iets anders". Merk je dat je het fijn zou vinden als wij persoonlijk met je mee denken? Dat jij je persoonlijke vragen kan stellen en uitdagingen kan delen? Dan hebben iets moois voor jou bedacht: een live coaching sessie. 


Drie keer komen we 1- 1,5 uur,  via Zoom, samen voor een groeps coaching. Waar jij en de andere deelnemers  specifieke vragen kunnen stellen en uitdagingen en ervaringen kunnen delen.


Door het als groep te doen kan je ook van de vragen, ervaringen en uitdagingen van andere ouders leren. Deelnemers van it Groep Programma  vinden deze (h)erkenning al super waardevol. Vaak denk je dat je alleen aan het worstelen bent, maar na een live coaching weet je meteen al dat je niet alleen hierin bent. Onderling worden ook veel tips en ervaringen uitgewisseld.


Kun je een keer niet bij de live coaching sessie zijn, doordat een kind opeens niet wil slapen? Geen probleem. De replay kun je altijd terug kijken wanneer het jou uitkomt. En als je je input al op tijd hebt gegeven voor de sessie dan wordt dat meegenomen in de sessie. 


Daarnaast kom je in een prive community groep waar je 24/7  je vragen kan stellen, je ervaringen kan delen en  extra inspiratie en micro-coaching momentjes kan verwachten  gedurende het 8 weken online programma. Daarna wordt deze prive groep gedelete, omdat delen over je uitdagingen heel persoonlijk en kwetsbaar is. Daar gaan we secuur mee om.

Ja, ik doe mee!


Curcus: liefdevolle grenzen stellen zonder straffen en belonen

Ben jij opzoek naar verfrissende invalshoeken om je kind beter te begrenzen en beter om te gaan met intense emoties, verzet en zinnen te spreken die verbinden? 


Wij nemen je mee, als ouder en als top padagoog, kindercoach, awareness expert, in 8 modules waarin we je kennis tot je neemt, praktische tips en handvaten ontvangt en vaardigheden ontwikkelt. Je gaat ontdekken wat er mis is met een dwingende manier van grenzen stellen en waarom toegeeflijkheid ook niet de oplossing is. Met de focus vooral op hóe dan wel vanuit een bredere en holistische blik. 


Na het volgen van dit programma weet jij hoe je op een liefdevolle en respectvolle manier kan aangeven waar de grenzen liggen. Waardoor er een soepelere omgang ontstaat tussen jou en je kind. Zodat er meer medewerking is. Waardoor jullie weer meer als team voelen. De leeftijd van je kind is hierbij niet belangrijk, met uitzondering van baby's dan.


Tijdens het programma is er ruimte om persoonlijke uitdagingen in te brengen met de extra optie van Live Coaching Sessies en prive community groep. Kan je niet bij de Live coaching sessie door een kind die ineens niet kan slapen?  Als jij de input hebt gegeven kan je replay bekijken met antwoorden op jou vragen als dat het jou wel uitkomt. 


De modules en werkboek vragen 1 - 1,5 uur per week van jou tijd. De meeste video's duren max 20 min waardoor je het makkelijk kan inpassen als je even tijd hebt. 


Via een groep op de Club App ben je altijd in contact met het team en andere deelnemers. Zo kan je 24/7 je vragen stellen, met elkaar meedenken en van elkaar leren.


Levenslang toegang tot Programma & Community: want integratie kost meer tijd dan 8 weken.

Ik meld mij nu aan!


Liefdevolle Grenzen Zetten

Alleen online Programma 


+ start nu

€ 155,55
€ 111,11
grenzen kind
 • 8 modules die je kijkt wanneer jij wil
 • Handig werkboek vol inspiratie als naslagwerk
 • 24/7 community voor support
  • Levenslang toegang tot Programma + upgrades
  • Toegang via Huddle App of browser
  • Start Programma: nu

Liefdevolle Grenzen Zetten

Online Programma

+ Live Coaching 

+ start 21 september

€277,77
€255,55
grenzen kind
 • 8 modules die je kijkt wanneer jij wil
 • Handig werkboek vol inspiratie als naslagwerk
 • 24/7 community voor support
  • Levenslang toegang tot Programma + upgrades
  • Toegang via Huddle App of browser
 • Start Programma: 21 sept.
 • Veel ruimte voor persoonlijke vragen
 • Live Coaching 10, 24 okt & 14 november om 20:30
 • Prive groep voor extra coaching en inspiratie gedurende Programma
 • Support van het team tot 2 weken na de cursus. (23 nov)

Wat als het jou niet lukt om gezondere grenzen te zetten na het Programma?

Wij geloven zo in wat we delen. Daarom krijgt je je geld terug als je het niet waardevol vond. 


Wel vinden we het fijn dat je kan aantonen dat je tijd en energie in het programma hebt gestopt. Als wij niet weten wat er bij jou speelt dan kunnen we ook niet die dingen delen die jou mogelijk kan helpen. Geen tijd kunnen vinden voor het Programma is geen valide reden om je geld terug te krijgen.


Dat wil zeggen dat je:

 • 75% video's bekeken of geluisterd hebt.
 • Actief bent in de community groep van het Programma
 • In geval van live coaching sessies: aan 2 van de 3 live sessies hebt deelgenomen en je vragen of uitdagingen hebt gedeeld.

Klaar voor een verdieping in de relatie met je kind?

Start!