Ontspannen Moeders in Driebergen

Ontspannen Moeder is jouw 'break in life'

Van een hoofd vol to-do lijstjes naar meer rust en energie in je zijn

Bekijk de data 

10 jaar 

ervaring

120+

Sessies gingen je voor

1 X

per maand

 Een avond voor jezelf om weer de ontspannen moeder te worden die je eigenlijk bent

Je bent hier omdat je voelt dat je er even uit wil. Dat je tijd voor jezelf wil nemen. Dat je je lege batterij wil opladen. Dat je meer wil spelen. Dat je jezelf wil voeden maar je weet niet goed hoe. Of je weet wel hoe, maar het lukt je niet goed om het zelf te doen en vast te houden.


Je weet ook dat je mag investeren in jezelf. Dat je uit je hoofd en meer in je lijf mag komen. Daarnaast wens je dat graag met andere moeders kan samen komen en ervaringen uitwisselen. Dat je andere moeders vragen kunnen stellen, hoe doe jij het dan? 

Vicky Puls

Deze rust blijft mij langer bij

"Ik heb vroeger wel vaker geleide mediaties gedaan met een CD, maar de rust die ik ervaar na deze ontspanning blijft veel langer bij me. Ik vind Anna's stem ook heel fijn om naar te luisteren".

rust en plezier de Sinterklaas tijd ervaren voor kinderen

Het is tijd om de ontspannen moeder te worden die je wil zijn

Hoi, mijn naam is Anna van remundt. Als moeder van drie  jongens van 10, 8 en 6 voel ik mij regelmatig moe en gewoon even 'op'. Ik kan mij soms zo  overweldigd voelen. Om al die ballen van moederschap, opvoeden, relatie, werk, eigen welzijn, huishouden, vriendin zijn, familie,….in de lucht te houden. 24/7! 


De momenten van spanning en vermoeidheid zullen er altijd zijn. Ik heb inmiddels geleerd dat het minder gaat om de buiten wereld te controleren maar meer bezig te zijn hoe ik met mijn gedachten, gevoelens en ervaringen om ga. Dat ik een reeks aan manieren heb gevonden die mij weer helpen tot mezelf te komen, los te laten en energiek te voelen. Op een manier dat haalbaar is mijn druk en vol gezinsleven.


Tijdens mijn sabbatical in Auroville in India, 13 jaar geleden, leerde ik door mijn opleiding 'Awareness through the Body', op een simpele, speelse en praktische manier over mezelf. Ik begreep zo veel meer over mezelf en die zelfkennis gaf zo'n gevoel van rust


Deze handvaten vormen nu de basis voor mijn opvoeding, moederschap en hoe ik in het leven sta. Ook is dit de basis in mijn werk met (groepen) kinderen en ouders waar inmiddels meer dan 1800+ kinderen, ouders en kind professionals aan hebben deelgenomen.


Yoga nidra, adem, (mindful) bewegen, aandacht, concentratie, energie, luisteren naar mezelf, kou, mindset, verbindend communiceren, de natuur en de maan zijn een greep van mijn handvaten voor mijn me-time en wat ik ook leer aan andere kinderen en ouders.


Ik gun jou ook tijd voor jezelf, zodat je kan blijven geven. Dat je geen perfecte moeder bent maar een ontspannen moeder bent. Vol energie. Vol aandacht. Vol liefde. Vol geduld. Met focus werkt. Het huishouden draaiende houdt. Je hoofd minder vol zit met to-do lijstjes. Je minder geleefd word en meer je eigen leven leeft. Leef je kind het voor en maak tijd voor jezelf. 


De inspiratie die je tijdens deze avond doet kan je veelal ook thuis met je kinderen doen. Zo werkt de  maandelijkse shot van ontspanning een maand lang door in jezelf en je gezin. Doe je de volgende keer mee? 

Ja, ik wil mee doen
Ontspannen moeder Driebergen Zeist Doorn

Verbinden met andere ouders is zo fijn!

'Hoe doen andere moeders het dan?'

'Doe ik het wel goed?'

'Ben ik mijn kind nu niet aan het beschadigen voor de rest van zijn leven?'

Soms is het fijn om met andere moeders te kletsen. Om twijfels te checken. Om  ervaringen uit te wisselen. Vaak blijkt dat je niet alleen bent met die vraag, gedachten of uitdaging.

Verbinden met andere moeders is zo helpend in je eigen moederschap!

Vaak denk je dat je ontspant, maar voel je je niet de ontspannen moeder die je wenst te zijn.

Vaak plof je op de bank om een serie te kijken of een boek te lezen als je wil ontspannen. Maar dat is eigenlijk niet volledig ontspannen. Je gedachten zijn dan wel afgeleid maar je krijgt dan alsnog prikkels binnen. Prikkels die jij onbewust weer aan het verwerken bent.


Dit gebeurd vaak 's nachts waardoor je volgende dag moe wakker word. Of als je vaak wakker word je niet volledig de indrukken en prikkels kan verwerken.


Echte diepe ontspanning creëer je door op verschillende lagen los te laten en ruimte te maken, namelijk:

 • Lijf
 • Energetisch
 • Emotioneel
 • Geest of mentaal 

Signalen van niet goed kunnen ontspannen:

Je hoofd blijft aanstaan

Word moe wakker
Je lichaam voelt stijf en krijgt fysieke klachten
Je lontje is korter, snel geïrriteerd en kort af (waar je dan later weer spijt van hebt)

Moeilijk om gewenste verandering te maken in je leven

Ontspannen moeder worden met yoga nidra in Driebergen

Yoga Nidra is een makkelijke manier om diep te ontspannen.

Aan het einde van elke Ontspannen Moeder Avond doe je een yoga nidra. Het lijkt alsof je gaat slapen. Maar je bewustzijn is wakker. Bij yoga nidra ben je als het ware tussen slaap en wakker zijn in. Je ligt en luistert naar een stem die je systemische door je lichaam leidt. Zo werk je toe naar complete fysieke, emotionele en mentale ontspanning met behulp van aandacht, adem, visualisaties en dergelijke. Hoe vaker je dit doet hoe minder slaap je nodig hebt. Want 1 uur yoga nidra staat gelijk aan 3 a 4 uur slaap.

Nog meer voordelen van Yoga Nidra

Betere slaap

Meer energie

Betere concentratie

Meer rust

Betere gezondheid

Langer lontje

Wat moeders zeggen

Gedurende dag zit ik meer constant in mijn energie. Minder last van ups en downs.

Yvette 

Ik ben meer gefocust met werk sinds ik met Yoga Nidra sessies ben begonnen.

Vicky Puls

Oh, ik kan zo lekker diep slapen na een sessie.

Annie Steengracht

Een must voor elke moeder om te ervaren.

Ik wil een ontspannen moeder zijn!
Ontspannen moeder zijn betekend jezelf prioriteit geven

Lastig om tijd voor jezelf te nemen?
Om je to-do lijstje met rust te laten en te kiezen voor jezelf?
Om je me-time vorm te geven?

 Zie mij dan als jouw stok achter de deur die jouw een 'mini-break in life' faciliteert. Maak jezelf prioriteit. Investeer in jezelf. Zodat je blijft geven. Ook in de chaos van de dag. Als je kind je het hardst nodig heeft. Je bent het waard.

Ook meer energie, focus en betere slaap?

Ja, dat wil ik!

Wat kan je verwachten tijdens de 'Ontspannen Moeder' avond

Awareness Through Parenting voedzame gezonde lunch voor ouders

Een lichte maaltijd met liefde gemaakt

Onder het genot van een heerlijke lichte maaltijd kan iedereen elkaar beter leren kennen. De maaltijd wordt zo veel mogelijk zelf gemaakt van pure ingrediënten, waarbij iedereen zoveel mogelijk zijn eigen 'versie' kan samenstellen. Heb je allergieën en/of dieet wensen dan kunnen we die bespreken.

Ontspannen moeders bewegen mindful

Aandacht, adem en bewegen

Door met je aandacht te werken, bewust te worden en werken met je adem, door zacht te bewegen kan je bewuster worden van je innerlijke wereld. Zo word je bewust van je lichamelijke sensaties. Ontdek je waar je weerstand hebt. Hoe je soms zelf de beweging verstoort. Hoe de adem je helpt om los te laten.

Ontspannen moeders luisteren naar Yoga Nidra in Driebergen

Yoga Nidra als powernap

Je hoeft even helemaal niets. Je ligt volledig stil. Warm. Luisterend naar Anna's stem. 45 minuten later ben je fysiek, mentaal en emotioneel ontspannen. Door de systematische routine komt je in een staat tussen wakker en slapen in. Een staat waarin er in je brein theta en delta hersengolven ontstaan. Een staat waarin je een diepe ontspanning kan ervaren. Je mag loslaten. Waar je zenuwbanen ook even tot rust komen en je lichaam kan herstellen.

Ontspannen moeders zetten Intentie of affirmatie in Driebergen

Zet jouw intentie

Als je geest ontspannen is dan sta je heel erg open voor verandering. Dit maakt de de avond zo krachtig. Tijdens de yoga nidra zal ik je vragen jouw Sankalpa te formuleren. Maar ook op andere momenten werken we met intenties. Over iets wat je graag in jou of in je leven zou willen zien gebeuren. Zie dit als een zaadje dat je in je onderbewustzijn plant. Door dit aandacht te geven gaat dit groeien. En oh, wat een mooie vruchten kan je hier van plukken!

Ontspannen Moeder laat stress en indrukken loslaten in Driebergen

 Stress en indrukken los laten

Elke dag doe je heel veel impressies op. Op werk, thuis, in het verkeer, etc. Die vele indrukken worden in je onderbewustzijn verwerkt. Positieve en negatieve. Tijdens de avond verwerk je de alledaagse prikkels en maakt ook je ook vrij van diepgewortelde impressies en herinneringen. Die misschien wel (onbewust) jarenlang voor stress hebben gezorgd. De spanning in je spieren neemt af. De stress in je lichaam neemt af. Een schoonmaak avond dus voor lichaam en geest. 

Onstpannen moeders gebruikens Essentiele olien, stenen en thee in Driebergen

Essentiële oliën, stenen en thee

Essentiële oliën, ook wel aromatische oliën genoemd kunnen de ontspanning bevorderen. Daarom wordt elke sessie ondersteunt met een ontspannende geur. De aroma lamp vernevelt de olie waardoor je nog dieper kan ontspannen. Pak een edelsteen om de helende kracht te benutten tijdens de sessie om je te ondersteunen. Na de sessie staat er een geurende en stomende kop thee klaar zodat je rustig, in je eigen ritme, uit de diepe ontspanning kan komen.

Waar en wanneer is de ontspanning in Driebergen?

Zondag

zondag 2 april | zondag 7 mei | zondag 4 juni

Los of strippen

Enkele 'mini break' of All-in

Avond

Avond:     18:00 - 21:30

Driebergen

Melvill van Carnbeelaan 40, Driebergen

Hoe doe je mee met de 'Ontspannen Moeder' avond

Per avond

Als je een 'mini-break in life' nodig hebt

€66,66

€55,55

matjes bij de Yoga Nidra, diepe ontspanning voor ouders, in Driebergen

Een avond waarin je helemaal mag ontspannen, al je cellen weer voedt, zodat je de volgende dag weer energiek op staat en de aandacht hebt voor je kind, je werk en je relaties.

 • Mindful bewegen, aandacht, adem en andere oefeningen om terug te keren in jezelf
 • Yoga Nidra live sessie
 • Yoga nidra replay voor thuis voor 30 dagen
 • Ruimte om te verbinden en delen met andere moeders
 • Heerlijke lichte maaltijd met liefde gemaakt van pure ingrediënten.
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Maar max. 5 plekken

3 x

Als je echt in jouw ontspanning wil investeren

€ 66,66-
€49,99 *

Een avond waarin je helemaal mag ontspannen, al je cellen weer voedt, zodat je de volgende dag weer energiek op staat en de aandacht hebt voor je kind, je werk en je relaties.


 • * 10% korting als je alle 3 de avonden er bij bent!
 • Mindful bewegen, aandacht, adem en andere oefeningen om terug te keren in jezelf
 • Yoga Nidra live sessie
 • Yoga nidra replay voor thuis voor 30 dagen
 • Ruimte om te verbinden en delen met andere moeders
 • Heerlijke lichte maaltijd met liefde gemaakt van pure ingrediënten.
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Maar max. 5 plekken


Mocht je onverwachts tot niet kunnen?

 Dan mag je je plaats altijd aan een ander geven. Zolang je Anna maar informeert.

Niet tevreden? Je geld terug!

Ik sta en geloof in deze handvaten. Dus als jij niet tevreden bent dan kan je dit altijd per mail delen en krijg jij je geld terug.
Ontspannen Moeder Driebergen Facilitator

Weet je niet of dit voor jou is?

Twijfel je? Vraag jij je af of deze avond past bij jou? Of de sfeer je aanspreekt? Of de matjes lekker liggen nu je last hebt van je bekken? Of jij hier kan wel echt kan ontspannen? Niets is gek. Mail mij dan kunnen we even bellen. 

Nog meer ervaringen van ouders

Ik heb de online ontspanning nu 2x gebruikt en ben daar zoooooo blij mee!!

wat ouders zeggen over yoga nidra in Driebergen

Lotte

Het is fijn dat er in de buurt zo'n fijne plek is, waar je je thuis voelt en jezelf kan en mag zijn. Ik kom altijd gehaast binnen rennen maar na afloop voel ik altijd heerlijk zen.

Wat ouders zeggen over Yoga nidra

Liesbeth Leusink

Overtuigd? Meld je nu aan voor de komende zondag Ontspannen Moeder Avond.

Meld je aan