Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Een Awareness Speeldate is een moment van spel, verbinding en magie! 

Speelplezier met impact voor kind en ouder

Nu aanmelden


Stel je voor:


een wereld waarin spelen niet alleen betekent rennen en ravotten, maar een magische reis is naar zelfontdekking, rust en verbinding.

Wij geloven in de kracht van spel om kinderen te helpen om meer bewust te worden van wie ze zijn, innerlijke rust te ontwikkelen en de band tussen ouder en kind te versterken.


In een wereld van vandaag waar het opvoeden van kinderen op een bewustere manier soms eenzaam en overweldigend kan voelen, bieden deze speelafspraken een ondersteunende community voor zowel kinderen als ouders.

Wat ouders en kinderen zeggen

Dit is de mooiste dag van het jaar mama!
Deelnemer aan de Kids Awareness Speeldate
Philippe 5 jaar
Een heerlijk moment om te connecten met elkaar en we gingen zeker ontspannen het weekend in.
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate
Annelijn Suijkerbuik
Het was echt een feestje
Club Cafe Kids Awareness Club
Rachel
 Met spel, stilte en aandacht voor elkaar. Een heerlijke ochtend om zo te verbinden met mijn kinderen. Ook gezellig en fijn om ervaringen rondom opvoeden en het leven te delen. We doen allemaal ons best (en worstelen ;) )
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate
Frans 
Fijne ochtend! Ik heb nu tools om de kinderen ook te helpen tot rust te komen.
Inspiratie persoonlijke ontwikkeling ouder
Tim
Mijn zoontje van 5 heeft het er nog steeds over :)
Floor
Een fijne ochtend met een mooie training met lijfwijsheid. Ze zijn er goed moe van
Inspiratie persoonlijke ontwikkeling ouder
Roos

"Ik vind het leuk! Ik wil weer komen. Wanneer ga je weer werken?"

Ewa - kind
Kids Awareness Speeldate facilitator

Een bijzonder evenement dat is doordrenkt met liefde, bewustzijn en speelse wijsheid.

Mijn naam is Anna van Remundt, moeder van drie jongens en de drijvende kracht achter de Kids Awareness Club. Mijn reis van ooit 'kinderen wat moet je ermee?' naar mijn huidige passie voor bewustzijn, ouderschap en ontwikkeling van kinderen heeft mijn kijk op kinderen getransformeerd.


Herinneringen aan mijn eigen kindertijd kleurden mijn perceptie. Ik dacht dat kinderen voornamelijk huilden, niet luisterden en bij het kleinste ontploften. Maar nu weet ik beter. Kinderen vertonen ongewenst gedrag omdat ze niet altijd de juiste tools aangereikt krijgen om met intense emoties, gedachten en gevoeligheid om te gaan. Ze krijgen niet genoeg ruimte om ervaringen op te doen om hun eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen.


Voor mij was Awareness Through the Body een openbaring. In Auroville, in India, leren kinderen spelenderwijs op school hoe ze in elkaar zitten. Hoe ze bijvoorbeeld zichzelf kunnen reguleren en dicht bij zichzelf blijven. Dit vormt de basis voor de Kids Awareness Club, waar inmiddels meer dan 1800 kinderen, ouders en kind-professionals deelnamen aan workshops, lessen en activiteiten. 


De Kids Awareness Speeldate is ontstaan uit de wens om bewust opvoeden te verbinden met speelse momenten van ontdekking en groei. Kinderen worden uitgenodigd om te spelen op een manier die niet alleen plezier brengt, maar ook rust. De kern van ons evenement is het idee dat kinderen zichzelf gebruiken en ervaren, wat een diepe innerlijke kalmte brengt.


In mijn eigen reis als moeder begrijp ik hoe eenzaam en overweldigend bewust opvoeden kan zijn. Daarom is deze Speeldate vormgegeven met een community van moeders en vaders vol begrip, wijsheid en herkenning. Want laten we eerlijk zijn, de band met je kind kan soms deuken oplopen. Vooral als je kind weet welke knoppen in te drukken.


Dus, kom en doe met ons mee. Laten we samen spelen, ontdekken en verbinden op een manier die het gewone overstijgt. Ontdek de magie van de Kids Awareness Speeldate, waar quality time voor elkaar een kans is om de band met je kind te versterken.


Doen jullie mee?

Jaa, wij doen mee!
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate
Anna weet het voor elkaar te krijgen om een groep kinderen (15-20) van heel klein tot al wat ouder drie uur lang te vermaken met spelletjes die ook nog eens leerzaam zijn en de kinderen bewust maken van hun lichaam, acties en inter acties. Mijn zoontje van  5 heeft het er nog steeds over :)
Ze bouwt het spelen op met een opwarming, naar lekker los tot en met een cooling down op een hele bijzondere manier! Het is echt een aanrader!
Floor

Hoe ziet een Speel Date eruit?

Elke Kids Awareness Speeldate bestaat uit een aantal standaard elementen en geeft ruimte om met de flow van de kids mee te gaan. Telkens wordt er gekeken naar wat de kinderen nodig hebben waardoor elke Kids Awareness Speeldate anders verloopt waarbij deze elementen als ankers dienen.

Kids Awareness Speeldate orbeez sensorischspelen

Binnen komen en vertrouwd voelen

Een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Voor kinderen  (en volwassenen) kan dat best spannend zijn. Bij binnenkomst staat een sensorisch spel klaar om zo 'te landen' op de nieuwe plek. 


Jij kan met andere ouders aan tafel /op de grond zitten, met je kind naast de speelplek, of een andere plek wat goed voelt en werkt voor jullie. Samen maken we een fijne plek van de ruimte.

Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Spelletjes, activiteiten & oefeningen

Je kind wordt uitgenodigd om te Spelen met Impact door middel van spelletjes, activiteiten, oefeningen. Soms met behulp van muziek, speelgoed en andere materialen. Je kind heeft plezier, kan de energie kwijt en zal ook heerlijk ontspannen. En echt, ook jouw kind kan dat!
Speeldate ontspannen kind

Helpen & samen 'doen' met je kind

Naast dat je fijn kan kletsen met andere ouders zal ik je ook af en toe vragen om te helpen tijdens het 'Spelen met Impact' wanneer er meer handen of ogen nodig zijn. Ook doe je af en toe een activiteit samen met je kind waardoor jullie band versterkt.

mindful kinderyoga kampdag driebergen alternatief BSO

Eten, drinken & lunch

Vanaf binnenkomst kunnen jullie altijd zelf thee, koffie, etc. pakken. Voor de eerste pauze zijn er appels voor het appelhappen. Voor de tweede pauze neem je zelf een lunchbox mee. Want jij weet wat je kind wel eet en mag eten i.v.m. allergie├źn.

Speeldate kind ouder

Afronden, opruimen en naar huis

Afhankelijk wanneer de aandachtspanne vermindert of de energie lager wordt dan stopt het gezamenlijk spelen. Samen ruimen we op. Vele handen maken licht werk en gaat iedereen daarna gevoed naar huis.

Dit klinkt super fijn, ik meld ons aan!

Wat zeggen ouders?

Wat ouders zeiden over de online versie

Een moment om te connecten en ontspannen het weekend in
De les sloeg goed aan bij beide zoontjes (2 en 5). Het was spannend om ons te verstoppen, de verfrollers zijn op een heleboel manier gebruikt, we hebben de wereld op zijn kop gezien. Het was een heerlijk moment om te connecten met elkaar en we gingen zeker ontspannen het weekend in.
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate
Annelijn Suijkerbuijk
Hij gaat er helemaal in op
Zo mooi te zien hoe hij er helemaal in op gaat
Kim Vos

Voor wie is het?

Voor kinderen

 • Vanaf 4 tot en met 8+ jaar.
 • De baby broertjes en zusjes zijn altijd welkom (gratis).

Maar leeftijd is eigenlijk niet zo belangrijk. Soms zijn er jongere kinderen die het al super leuk vinden en instructies kunnen opvolgen. Soms zijn er oudere kinderen die graag in de nabijheid van hun ouders nog spelen en het leuk vinden om met de jongere kinderen mee te doen.

Voor ouders 

 • Die willen investeren in de band met hun kind.
 • Die nieuwe inspiratie willen op doen om te ontdekken wat te doen en spelen met hun kind.
 • Die meer in contact willen zijn met andere ouders die ook kijken naar hun kind als een individu.
 • Die het gezellig vinden om iets anders te doen tijdens hun 'vrije'  ochtend dan de was opvouwen.
 • Die opzoek zijn naar handvaten voor hun kind om een gevoel van rust te geven. 

Wat is een Speelafspraak in een notendop?

Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Spelen met Impact

Onze speelactiviteiten gaan verder dan het oppervlakkige plezier. Kinderen worden uitgedaagd om zichzelf te gebruiken, waardoor ze rust en zelfbewustzijn ervaren.
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Versterking van de Ouder-Kind Band

Soms kan de band met je kind wat deuken oplopen, vooral als het weet welke knoppen in te drukken. De Kids Awareness Speeldate is een moment van herstelen, waar jullie samen de magie van 'in verbinding zijn' weer voeden. En jullie weer een team zijn.
Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Verbinding en Begrip

In een wereld waar ouderschap vaak als een eenzame reis voelt, biedt onze community van begripvolle ouders een plek om ervaringen en tips te delen. Het is een kans om samen te groeien en elkaar te ondersteunen.

Spel inspiratie

Krijg inzichten in het spel van je kind thuis verder met de spelinspiratie.Bijvoorbeeld hoe je kind de aandacht er wel bij kan houden. Hoe je kind kan ontspannen. Hoe je kind . 

Een Speeldate is een win-win voor ouder en kind

Een speeldate is een win-win voor zowel ouder als kind om verschillende redenen:

 • Sociale ontwikkeling
 • Emotionele ontwikkeling
 • Creativiteit en verbeelding
 • Ouder-kind band
 • Onafhankelijkheid
 • Leren door observeren
 • Ontlasting voor ouders
 • Uitdaging en groei
 • Ondersteuning vanuit de community
 • Plezier & geluk

Kortom, speeldates zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ze bieden ook tal van leermogelijkheden en voordelen voor ouder-kindrelaties, waardoor ze een win-win situatie zijn voor beide partijen.

Dit gun ik mijn kind, ik wil het ervaren!

Waar is de Speeldate?

Doe jij mee met de volgende Speeldate?

Limited

Kids Awareness Speeldate

Zondag 18 februari 9:30- 12:30

19,50
per persoon
 • 3 uur Spelen met Impact voor de kids
 • Verbindende activiteiten, oefeningen en spellen voor ouder & kind
 • Gezellig kletsen voor de ouders over opvoeden en het leven
 • Spel inspiratie voor ontspanning, omgaan met energie en meer.
 • Pauze met appelhappen
 • Drinken & gezonde snack inbegrepen.
 • Je neemt je eigen lunch mee, want jij weet wat je kind wel eet.
 • Een Awareness kado aan het einde voor de kids
 • We doen het samen.
Limited

Kids Awareness Speeldate

zondag 10 maart 9:30- 12:30

19,50
per persoon
 • 3 uur Spelen met Impact voor de kids
 • Verbindende activiteiten, oefeningen en spellen voor ouder & kind
 • Gezellig kletsen voor de ouders over opvoeden en het leven
 • Spel inspiratie voor ontspanning, omgaan met energie en meer.
 • Pauze met appelhappen
 • Drinken & gezonde snack inbegrepen.
 • Je neemt je eigen lunch mee, want jij weet wat je kind wel eet.
 • Een Awareness kado aan het einde voor de kids
 • We doen het samen.
Limited

Kids Awareness Speeldate

meivakantie 9:30- 12:30

19,50
per persoon / ouder / kind 
 • 3 uur Spelen met Impact voor de kids
 • Verbindende activiteiten, oefeningen en spellen voor ouder & kind
 • Gezellig kletsen voor de ouders over opvoeden en het leven
 • Spel inspiratie voor ontspanning, omgaan met energie en meer.
 • Pauze met appelhappen
 • Drinken & gezonde snack inbegrepen.
 • Je neemt je eigen lunch mee, want jij weet wat je kind wel eet.
 • Een Awareness kado aan het einde voor de kids
 • We doen het samen.
Geld zou nooit een beperking mogen zijn. Zou je erbij willen zijn en kan je het nu niet betalen? Neem dan contact op. Geld is een middel om in een behoefte te voorzien en als dat beperkt is dan kunnen we ontdekken welke andere optie wel kan werken.