Video Aspect Ratio: 4:1

Het Kids Awareness Experience Weekend

Jouw reis met kinderen begint hier: Ontdek jezelf, verbeter je vaardigheden en ervaar diepe rust.

ja, ik wil mij aanmelden 


2 dagen vol speels leren voor ouders, verzorgers en kind-professionals die het beste willen voor hun en andermans kinderen. Ga naar huis met een rugzak vol spel inspiratie,  handige tools die ook voor kinderen werken en een hoofd en lichaam vol rust.

Spelenderwijs & spel inspiraties

Spelen is de beste manier van leren, en met deze inspiratie kan je eindeloos verder spelen.

Doen & ervaren

Leren door te ervaren geeft je eigen wijsheid.

Principes vs trucjes

Principes geven je richting zodat je altijd mogelijkheden ziet.

Persoonlijk & veilig

Hier kan je helemaal jezelf zijn en omarmen wie je bent. 

Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate

Ik heb veel tools gekregen hoe je met aandacht en concentratie kan werken en vooral ook hoe te ontspannen.

Anne
Kids Awareness Club Cafe oprichtster Anna van Remundt

Als er een kant en klare gebruiksaanwijzing bij kinderen zou zitten...

Als je kind geboren wordt, word jij als ouder ook geboren. Wat is dat een reis waarin je jezelf tegenkomt! Dat is tegelijk ook weer het mooie aan ouder zijn, dat je continue wordt uitgenodigd om persoonlijk te groeien. En dat geldt voor iedereen die met kinderen werkt!


Hoi, ik ben Anna van Remundt, moeder van 3 jongens (10, 8 en 6). Ik moest vroeger niets van kinderen weten en nu heb ik er zelfs mijn werk van gemaakt. 


Inmiddels hebben meer dan 2200+ ouders en kinderen hebben deelgenomen aan de Kids Awareness Club workshops, lessen en 1-1 sessies.


Wat er in die tussen tijd gebeurd is?


Mijn ingrediënt bleek zelfkennis. Hoe meer ik leerde over mezelf hoe meer rust ik ervoer. En dat had ik zeker nodig, want ik kon regelmatig een hogedrukpan zijn die op springen stond met een extreem eigen wil.


Als kind heb ik mij gevormd naar de sociale wensen van mijn omgeving om gezien, gehoord en erkent te voelen. Hoe meer ik mij vormde naar 'hoe ik zou moeten zijn' hoe verder ik van mezelf kwam af te staan. Hoe meer ik stopte naar mijn eigen gevoel en intuïtie te luisteren. Hoe minder ik kon verbinden met mezelf en de wereld om mij heen. Met allerlei mentale, emotionele en fysieke problemen als resultaat.


Kinderen komen niet met een gebruiksaanwijzing op deze aarde. Die ga je in je leven zelf ontdekken. Als je een kind krijgt is zo'n moment waarin je jezelf weer 'moet' hervinden. Je kinderen weten precies jouw knoppen te drukken. Je voelt het en ziet het dat je het anders wil, maar vaak weet je niet hoe. En als je weet hoe, dan heb je te weinig tijd een energie om er consequent mee bezig te zijn.


Gelukkig is er een manier om je eigen gebruiksaanwijzing te ontdekken te versnellen. Kinderen in Auroville, in India krijgen al 35 jaar lang twee uur per week hierin les. Ze vinden dit het leukste vak op school: Awareness Through the Body.


Door middel van aandacht, concentratie en ontspanning leren kinderen spelenderwijs versneld hun eigen gebruiksaanwijzing ontdekken.


Dit werkt niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen! Tijdens het Awareness Through Parenting Weekend ga je je eigen gebruiksaanwijzing verkennen. Een weekend vol rust, plezier, praktische en simpele handvaten, naar binnen keren, ervaringen, spelen en heel veel meer.


Als jij je eigen gebruiksaanwijzing beter kent dan kan je ook makkelijker die van je kind helpen ontcijferen. Dan geef je minder jouw (generaties lange) patronen door en kan je kind een eigen ervaringen creëren los van het familie systeem. Hoe meer rust jezelf ervaart, hoe meer je achter het gedrag van je kind kan kijken. Hoe meer je je kind kan zien voor wie het is en wat het nodig heeft.


Doe je mee?

Ja, ik wil mee doen!

Wat anderen zeggen over 't Experience Weekend

Wat een ontzettende fijne, mooie ervaring was dit weekend! Ik vind het stiekem jammer dat het voorbij is. Ik heb ontdekt dat ik veel liever voor mezelf en voor mijn kinderen mag zijn. Dat ik mag leren om stil te staan bij mezelf. Dat over mag brengen naar mijn kinderen door dingen samen te doen. Zelfs de kleine dingen verkennen zoals hoeveel geluiden hoor je, welke kleuren groen zie je, omdat het mij ook kan ontspannen.

Samantha D. (moeder van 4 kinderen)
Heel veel tools gekregen

Je merkte aan alles dat jullie deze dag met veel zorg en liefde hadden voorbereid. 


Bij binnenkomst was er meteen al een warme en ontspannen sfeer. 


Ik heb veel tools gekregen hoe je met aandacht en concentratie kan werken en vooral ook hoe te ontspannen.

Anne-Roos
Door aandacht kon ik ontspannen
Zoveel inzichten om mee naar huis te gaan!


De innerlijke structuur van L.E.E.G. gaat mij helpen met de kids en in het dagelijkse. Vooral de energie laag was een echt inzicht.


De oefening met de bordjes liet mij ervaren dat ik door aandacht kon ontspannen. Zo fijn gevoel.

Marlies 

Het leek wel een retreat!
Een dag vol verstilling en rust. Het leek wel een retreat. Genoten! Dank je wel!


Een mooi kijkje in de keuken van Awareness Through the Body en dan is een zo'n dag ook echt te kort.

Speelplezier met impact voor kinderen en ouders tijdens een Awareness Speeldate
Annelijn Suikerbuijk

Laat je verrassen door de speelse en dynamische aanpak waardoor je dit ook met kinderen kan doen.

Om een vol en compleet gezinsleven te leven heb je awareness nodig. Aandacht is de knop dat jouw awareness aanzet. En daar gaan we dit weekend mee werken. Aandacht, awareness en concentratie vormen de basis in alles wat we doen. Je wordt continue uitgenodigd jezelf te observeren, zodat je je eigen patronen gaat zien en meer inzicht in je zelf krijgt. Deze zelfkennis geeft rust.


Hier gebruiken we drie manieren voor die ook voor kinderen werken:

Spelen


Spelen is hetzelfde als in flow zijn. Als je speelt heb je plezier en haal je voldoening uit dat wat je doet. Dan is de uitdaging net iets groter dan de vaardigheden die je hebt en groei je.

Mindful belichamen


Door waar te nemen met je eigen lichaam creëer je een eigen perceptie en inzicht in jezelf. Jij bezit tenslotte al alle antwoorden. Wij helpen je ervaren en daarop af te stemmen.

Verrassende props & materialen

De verschillende materialen en props die we gebruiken nodigen je keer op keer uit. Denk aan een stok met een bordje, zandzakjes, hoepels, stoffen voor een memory spel en zo veel meer.

Wat ouders zeggen over deze speelse awareness aanpak

Fijn om eerst deze oefening zelf ervaren te hebben
Heel fijn om deze oefening zelf te ervaren. Nu weet ik waar ik op kan letten als ik de 'Slapende Tijger' bij mijn dochter doe.
Babette Vrolijk
Net een meditatie
Wauw, dit  (vasthouden van een stokje met bord er op) voelt net als een meditatie. Fijn om dit zo ook thuis te doen met mijn kinderen.
Sandra
Helder verwoord en praktische uitleg
De opdrachten zijn helder verwoord en erg praktisch. Mijn kids genieten van de dode tijger. En de hele praktische uitleg over haakjes in elkaar slaan vond ik ook heel verhelderend.
Anne

Jouw begeleiders van het
Kids Awareness Experience Weekend

Echte awareness nerds

Wij zijn soul-sisters en echte Awareness Through the Body nerds, zoals we genoemd worden. 


In 2010 volgde Natascha van Gils en Anna de 9 daagse intensive Awareness Through the Body (ATB) Intensive voor de eerste keer in Auroville, in zuid oost India.


Het bleek het begin van een prachtige vriendschap en een ontvlamming van onze passie voor awareness. Natascha geeft nu deze ATB lessen dagelijks daar op school aan kinderen van 4 jaar tot en met 15 jaar. Anna is in Nederland met de Kids Awareness Club begonnen.


Ook al woont Natascha nog steeds met haar gezin in Auroville in India, we weten elkaar altijd te vinden. Eindeloze berichtjes inspreken, sparren en ervaringen uitwisselen. Eerst zonder kinderen en nu meer als ouder, docent en facilitator.


Eindelijk kunnen we samen workshops geven als Natascha op bezoek is in Nederland. Een weekend waarin we al onze kennis, ervaring en wijsheid delen over Kids Awareness.


De editie van 2022 was zo geweldig om te doen. Alles klopte. Dus we hebben meteen een 2-daagse gepland voor mei 2024. We hebben er zoveel zin in!

Natscha van Gils Anna van Remundt Awareness Through Parenting Weekend

Jullie zijn apart twee fijne mensen en samen een prachtig koppel!

Samantha D.

Wat gaan we het weekend doen?

Twee dagen lang tot rust komen, in-tunen met jezelf, spel inspiratie opdoen, heel veel plezier hebben, lekker en gezond eten, delen met anderen over je eigen ervaringen, uitdagingen en het leven.

Zaterdag: Wie ben ik?

We hebben het vaak over 'ik-zelf' maar wie is zelf? Tijdens deze dag ga je meer bewust worden van jouw binnen en buiten wereld. Ga je verschillende lagen van jouw innerlijke structuur verkennen, L.E.E.G. Deze innerlijke structuur spreekt ook  kinderen aan en kan je als handvat in de opvoeding en/of je werk met kinderen gebruiken.

Zondag: In relatie met de wereld om je heen

Hoe sta jij in relatie met de wereld om je heen? Tot je klas? Tot je gezin? Je zintuigen spelen hier een grote rol bij en die ga je dan ook beter leren gebruiken. Daarbij zal je door groepswerk weer nieuwe kanten en patronen van jezelf ontdekken. En nee, dit is geen teambuilding moment. Het gaat er juist om dat je gaat ontdekken wat er in jouw gebeurt als je met anderen bent. Er is geen goed of fout.
Awareness Through Parenting voedzame gezonde lunch voor ouders

Eten & drinken tijdens het weekend

Werken met het lichaam vraagt ook om de juiste voeding. Je zal dan ook niets te kort komen. Van snacks, tot drankjes, tot een (h)eerlijke lunch.

wat deelnemers zeiden over andere KAC events

Een zeer welkome reset

Ik was enorm gestrest en nu voel ik weer die rust en diepe ontspanning. Echt een zeer welkome reset was deze ontspanning sessie!


Zo heerlijk en fijn om te luisteren!!! Heerlijk geslapen en vol energie weer met de kinderen uit bed gestapt.
Anne van Alphen
Deze ontspanning blijft langer bij mij!

Deze rust blijft mij langer bij "Ik heb vroeger wel vaker geleide mediaties gedaan met een CD, maar de rust die ik ervaar na deze ontspanning blijft veel langer bij mij.


Ik vind Anna's stem ook heel fijn om naar te luisteren".

Vicky Puls
Een plek waar je jezelf kan en mag zijn
Het is fijn dat er in de buurt zo'n fijne plek is, waar je je thuis voelt en jezelf kan en mag zijn.


Ik kom altijd gehaast binnen rennen maar na afloop voel ik altijd heerlijk zen.
Liesbeth Leusink

Waar en wanneer vindt het Kids Awareness Experience Weekend plaats?

In het weekend van 19-20 mei 2024 vindt de tweede editie plaats in Driebergen

Tijdens Pinksteren komen we samen!

zondag 19 mei: inloop 10:00 | start 10:30 - 18:00

maandag 20 mei: inloop 9:00 | start 9:30 - 16:00


We beginnen dag 1 pas in later in de ochtend zodat je nog het ochtend ritueel kan doen. 

Dag 2 eindigen we op tijd zodat je nog met je kinderen kan zijn voordat ze naar bed gaan.


We zitten op een prachtige locatie, een oude koeien stal, waar al veel Kids Awareness events hebben plaats gevonden. Een ruimte met een ziel en die voel je. Met ook veel ruimte om te bewegen.

't Kids Awareness Experience Weekend is intens en zal na de workshop doorwerken. We raden je daarom aan om niet thuis te slapen of te zorgen dat je kinderen uit logeren zijn. Zo heb je de ruimte om in jezelf te blijven en het maximale uit het weekend te halen.


Er zijn mogelijkheden in de buurt zijn om te overnachten afhankelijk van jouw wensen en budget.

comfort Awareness Through parenting Weekend

Een weekend 'zijn'

Alles mag er zijn tijdens dit weekend. Niets is gek. Geen vraag is raar. Heb je zin om tijdens een pauze terug te trekken? Dan doe je dit lekker. Wij creëren en bewaken de bedding waar jij kan ontdekken wie je bent. Zodat je naar huis gaat met een rugzak vol handvaten, inzichten in jezelf en rust.

De investering in jezelf en daarmee ook in je kind, gezin, klas of praktijk voor kinderen

€ 255,55
Nu early bird € 222,22 (tot 1 mei)

Kids Awareness 't Experience Weekend 

Twee dagen inspiratie opdoen. Tijd voor jezelf. Naar binnen keren. Tot rust te komen en opladen. Jezelf beter leren kennen om naar huis te gaan met een rugzak vol spel inspiratie en handvaten die voor jou en je kind werken.


 • Zondag 19 mei van 10:30 - 18:00
 • Maandag 20 mei van 9:30 - 16:00
 • Begeleiding door experts met meer dan 20+ jaar ervaring.
 • (H)eerlijke lichte maaltijden, snacks & drinken
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Verbind en stel je vragen voor en na het event in de speciale groep aangemaakt in onze Kids Awareness Club App.
 • Pak nu de early bird korting
 • Betalen in 2 termijnen is mogelijk

Kan je het thuis niet regelen om een heel weekend weg te zijn van huis? Kom dan alleen een dag.


DE OPTIES IS PAS MOGELIJK VANAF       1 mei 2023

Limited

Kids Awareness

Zondag 19 mei

€155,55
Wie ben ik? Innerlijke structuur
 • Ervaringen, tools en tips
 • Van 10:30 - 18:00
 • Begeleiding door toppers met meer dan 20+ jaar ervaring.
 • Heerlijke lichte maaltijden, snacks & drinken
 • Veel persoonlijke aandacht.
Limited

Kids Awareness

Maandag 20 mei

€144,44

In relatie met de wereld om je heen

 • Ervaringen, tools en tips
 • Van 9:30 - 16:00
 • Begeleiding door toppers met meer dan 20+ jaar ervaring.
 • Heerlijke lichte maaltijden, snacks & drinken
 • Veel persoonlijke aandacht
Kids Awareness Club Cafe oprichtster Anna van Remundt

Heb je vragen? Wil je sparren of dit weekend bij jou past?

Dan kan je mij altijd mailen met je vraag en kunnen we eventueel nog een bel afspraak maken. Ik vind het super fijn om persoonlijk contact te hebben. Voor ons is het ook belangrijk dat er een klik ik. Alleen dan kan jij je veilig voelen en sta je open om te leren. Dan kunnen we ook makkelijker naar jou luisteren om de juiste aanwijzingen te geven. Twijfel dus niet om contact op te nemen.