Anna van Remundt oprichtster Kids Awarenss Club, trainer, kinder yoga juf en bewuste moeder

Over Anna van Remundt

Maak keuzes in je leven vanuit 

authenticiteit en autonomie en neem ze in vrijheid

Hoi, ik ben Anna van Remundt

Ik geloof dat wij de wereld van morgen een stukje mooier kunnen maken dan vandaag. Kind voor Kind.


Mijn persoonlijke missie is om elk mens vanuit authenticiteit, autonomie en vrijheid zijn eigen keuzes te laten maken. Ik geloof dat als je weet wie je bent en wat je nodig hebt, jij keuzes maakt in je leven die de mooiste versie van jezelf naar boven halen. En hoe mooi zou de wereld er dan uitzien?


En daarbij, hoe mooi is het dat je dit kan leren! Dit zijn vaardigheden. Die kan je trainen. Net zoals naar de sportschool gaan om je spieren en vitaliteit te trainen. Jong geleerd is oud gedaan.


Als passievolle moeder van drie jongens, peuter/kleuter yoga docent, gecertificeerd in bewustzijn voor kinderen (Awareness Through the Body) en ervaringsdeskundige wil ik het jou en andere ouders zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo dat jullie thuis aan de slag kunnen gaan om de ontwikkeling van je kind spelenderwijs te stimuleren, jullie band te versterken en samen gewoon veel lol maken.


Maar wie leert je kind dit? Hoe leert je kind dit? Waar leert je kind dit? Wat doet je kind dan? Vanuit deze vragen is de Kids Awareness Club geboren. Ik geloof dat een kind niet naar een aparte les zou moeten om dit te leren. Naast school, kunnen wij als ouder veel betekenen voor ons kind. Wij kunnen ze in hun eigen vertrouwde omgeving spelenderwijs zichzelf laten ontdekken.


Dit hoeft niet zweverig en moeilijk te zijn. Met hele simpele ‘huis, tuin en keuken’ activiteiten kunnen wij onze kinderen handvaten geven waardoor ze kunnen groeien en bloeien.

lees meer over mijn verhaal

Anna van Remundt oprichtster Kids Awareness Club, trainer, kinder yoga juf en bewuste moeder

Ze heeft een kracht om je bewuster te maken van dingen. En haar stem is zo fijn om naar te luisteren.

Liesbeth Leusink

Wat Anna van Remundt doet

Anna van Remundt oprichtster Kids Awareness Club ondernemer

Oprichtster Kids Awareness Club

Een plek wat ik zelf miste als moeder. Een manier om te verbinden met andere gelijksgestemde ouders. Een manier om te delen wat ik heb onderzocht en ontdekt in de opvoeding van mijn eigen kinderen. Een manier om thema's te onderzoeken wat mij zelf zal helpen als ouder. Een bedrijf waar ik mezelf kan zijn en al mijn talenten kan inzetten voor een mooie wereld. 

Anna van Remundt trainer ouder workshops

Trainer ouders workshops

Zelf ervaren. Zo ben jij de beste leermeester voor je kind. Maar ook tijd voor reflectie. Tijd om nieuwe dingen te ontdekken.  Tijd om samen te proberen en ervaren. Een moment die jij nodig hebt om de beste ouder voor je kind te zijn. 

Anna van Remundt trainer kind workshops yoga en mindfulness

Trainer kind workshops

Een feestje om met die kinderen te mogen spelen. Het ontwerpen en voorbereiden is ook al zo'n feest. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt in combinatie met dingen willen uitzoeken. Wie komt er, wat speelt er bij ze, de seizoenen en feestdagen, hun leeftijd, wat kunnen ze gebruiken etc. 

Anna van Remundt kinderyoga kleuteryoga juf op school

Kinderyoga op school

Op CBS Coolsma in Driebergen geef ik nu 3 jaar les aan de kleuterklassen. Een moment om op avontuur te gaan. Met muziek, verhaaltjes, gebruik van de ruimte, dieren, de seizoenen, wat er leeft bij de kinderen op dat moment.  De yoga houdingen en andere bewustzijn spelletjes en activiteiten zijn hierin verwerkt zonder dat de kinderen dat weten. 

Anna van Remundt bewuste moeder die bewust opvoedt

Moeder van 3 jongens

 Als trots moeder van onze 3 jongens ben ik elke dag bezig om ze een beetje meer inzicht te geven in wie zij zijn. Dit is een zoektocht. Ze zijn niet geboren met een een gebruiksaanwijzing. Samen gaan we ieder zijn eigen gebruiksaanwijzing ontdekken. Door te proberen. Reflectie. Leren. Soms kom ik mezelf tegen in dit proces. Mijn kinderen zijn mijn spiegels. Prachtig om zo samen te groeien. 

Mijn persoonlijk verhaal

Mijn passie om meer over mijzelf te leren is ooit uit noodzaak geboren. Op mijn 20ste begon mijn reis bij het zien van veel specialisten. Allemaal keken ze vanuit hun eigen bril naar mijn klachten, de een vanuit fysiek, de ander vanuit energie, emotie, geest of voeding. Door deze visies en inzichten te combineren, kwam ik gaandeweg steeds beter in mijn vel te zitten. Ook door yoga, tijd voor reflectie, veel zelfonderzoek en dingen proberen werden mijn body-mind verbanden helderder.

Ik kreeg er echt plezier in om meer over mezelf te leren tijdens mijn sabbatical in India waar ik ‘Awareness through the Body’ leerde kennen.


Kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met 14 jaar krijgen daar 2 uur per week les in bewustzijn door middel van je eigen lichaam. Ze vinden dit de leukste les op school! Ik begreep snel waarom toen ik de 9-daagse workshop volgde. Dit smaakte naar meer en ik ben inmiddels gecertificeerd om deze methode te mogen gebruiken. Daar leerde ik ook over ‘Geweldloze Communicatie’, om met een empathische bril naar mezelf en anderen te kijken. Zo leerde ik vanuit win-win, gezamenlijke behoeften en drijfveren een connectie te maken met mezelf en anderen. Ik leerde ook dat er een verschil is tussen iets begrijpen en het ergens mee eens zijn.


Door deze geluk verhogende inzichten wist ik het, hier wil ik meer mee!


Maar met alleen weten zou ik er niet komen. Het gaat ook om doen, in het moment, ervaren. Ik deed acht jaar ervaringen op. Dit was zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Mijn lessen waren soms pijnlijk. Het werden acht jaar van mee rennen in Shell's corporate rat race, trouwen, vijf verhuizingen, waarvan een keer naar het Midden-Oosten, drie bijzondere "Zen" thuisbevallingen, een grote verbouwing en 5 jaar lang een jong gezin runnen als tweeverdieners met veel reizen voor werk.

Ja, nu ben ik er klaar voor! Ik kan meer bij mezelf blijven, kan beter naar mezelf luisteren, kan mezelf meer vertrouwen, weet wat ik kan doen om te ontspannen, gebruik mijn hoogsensitiviteit als kracht en ben dankbaar voor mijn dyslexie. Ik heb ervaren waar ik naar op zoek was.


Nu ik zelf kinderen heb denk ik: "Hoe mooi zou het zijn als we onze kinderen levensgeluk verhogende vaardigheden en ervaringen mee kunnen geven voor later?"


Dat we dit nu in hun kinderjaren met de paplepel kunnen ingieten, dat we hun brein kunnen programmeren, net als tandenpoetsen. Ik geef nu kleuteryoga op een basisschool en geniet van het enthousiasme van de kinderen. "Ik wil nog niet naar huis, ik wil meer yoga". Soms zie ik een van de drukste kinderen aan het einde van de les, met de duim in de mond, in alle ontspannenheid liggen.


Maar met deze lessen bereik je maar een paar kinderen en wordt een andere grote kans niet benut. Namelijk de huiskamer waar ook zo veel kan. Er is ook prachtig speelgoed en er zijn andere producten op de markt die op een speelse manier helpen bij de ontwikkeling van jouw kind. Ik ben opgegroeid met de speelgoed winkel van mijn moeder. Deze stond bekend om het mooie houten speelgoed en leuke hebbedingetjes die net een beetje anders waren dan de standaard en was pionier met een shop-in-shop en postorder toentertijd.


Ik ben dankbaar dat ik mijn moeders genen heb gekregen om mooi en goed speelgoed te herkennen. En ik heb ook nog eens haar ondernemersgeest.


Inmiddels heb ik mijn corporate carrière achter mij gelaten om ruimte te maken om mijn passie te kunnen delen en met andere ouders verder te kunnen groeien. Ouders die weten dat ze het anders willen voor hun kind. Ouders die zelf hebben ervaren dat zelfkennis, ontspanning en geluk vaardigheden essentieel zijn om in balans te blijven in de steeds snellere online wereld waar verwachtingen continue op de loer liggen. Ouders die willen, maar alleen niet weten hoe.

Er is nog zoveel meer te ontdekken. We staan pas aan het begin.


Samen kunnen we meer voor onze kinderen betekenen. 

Anna van Remundt oprichtster, trainer, kinder yoga juf en bewuste moeder

Doe je mee?

Samen met andere ouders leren en delen. Samen groeien.