Zelf een glitterbol maken met mijn kind
Knutselen
Anna van Remundt
Knutselen
02/27/2019
1 min

Zelf een glitterbol maken met mijn kind

02/27/2019
1 min

Een glitterbol heeft iets magisch. Hoe oud je ook bent, 2 jaar of 80 jaar. Je kan er naar blijven kijken. En nog leuker is het om er een zelf te maken. Samen met je kind. Ik leg je hier uit hoe je die maakt.

Kinderen vinden het niet alleen leuk om deze glitterbol zelf te maken. Het is ook een super mooi hulpmiddel voor jou, als ouder, om je kind te helpen tot rust te komen (*Clubleden) En een visuele manier om je kind te laten zien, uit te leggen en te leren hoe je rustig en helder kan blijven als je ‘vol’ bent en overmeesterd wordt door gedachten en gevoelens (*Clubleden).

Door samen een schudbol, sneeuwbol of glitterbol te maken zal je kind meer betrokken zijn. Nog nieuwsgierig zijn. Nog aandachter zijn. En zo de impact van deze glitterbol dieper en sneller kan ervaren. Dus aan de slag!

Hoe kan ik makkelijk een glitterbol maken met mijn kind?

Wat heb je nodig?

 • een pot met een schroefdeksel (plastic fles kan ook)
 • (glitter)lijm
 • glitters
 • heel warm water
 • optioneel voedingskleurstof
 • optioneel grote glitters, dingen of knutsel kralen, lego poppetje
 • Secondelijm om de deksel dicht te maken.

Laat je kind 2 kleuren glitter uitzoeken. Een kleur die de gedachten vertegenwoordigd en een kleur die de gevoelens vertegenwoordigd.

Hoe maak je het?

 1. Vul de pot voor 1/3 met lijm.
 2. Giet daarna warm water bij de lijm tot net onder de rand. De warmte zorgt dat de lijm zich gaat vermengen en er zo een dikkere substantie ontstaat. Hoe meer lijm, hoe dikker de substantie. Als straks de glitter te snel naar beneden dwarrelen dan kan je er meer lijm bij doen.
 3. Laat je kind 2 kleuren glitter uitzoeken. Een kleur die de gedachten vertegenwoordigd en een kleur die de gevoelens vertegenwoordigd.
 4. Je kind strooit nu van elke kleur wat glitters in de pot, wat hun hoofd, hun brein voorstelt.
 5. Voeg misschien nog een druppeltje voedingskleurstof erbij. Echt maar 1 of 2 druppels anders dan is het water te gekleurd en zie niet meer duidelijk de kleur van de glitters.
 6. Gooi eventueel een aantal grotere glitters, kleine-knutsel-glim-plak-tierelantijn dingetjes , of iets anders dat klein is om te zoeken in de glitters. Een lego poppetje doet het ook altijd goed.
 7. Breng een dikke laag lijm aan de binnenkant van de droge deksel. Zorg dat de rand van de pot ook droog is. Draai de deksel op de pot. Laat goed drogen.
 8. Schudden maar!

Veel plezier! Inspireer anderen met jullie glitterbol.

Deel je jullie creatie met #spelenmetimpact?

Liefs,

Anna

Reacties
Categorieën