Bekijk de online mindful kinderyoga les voor Thuis naar School
15 mei 2020 
2 min. leestijd

Bekijk de online mindful kinderyoga les voor Thuis naar School

Speciaal voor Thuis naar School gaf Anna deze online mindful kinderyoga les tijdens deze lockdown. Aan meer dan 1000 duizend kinderen van de grootste digitale school van Nederland. Een primeur, want nooit eerder had Anna een online Kids Awareness Les gegeven. Het is een super toffe les geworden van 30 min voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Nu kan je kind ook kan meedoen met deze gratis mindful kinderyoga les online. Bekijk het hieronder.

 “Ze vond het gister heel leuk. Ik kom zat ernaast te werken en het zag er super leuk uit”

Stream de les nu naar jullie TV zodat je kind mee kan doen. Fijn voor in de ochtend. Of juist einde van de middag als de energie wat laag is of je kind overprikkeld is.

Het was even zoeken naar wat wel en niet kan online. Tijdens een normale Kids Awareness Les op school of tijdens een Kids Awareness Workshop werkt Anna met een hoger doel. Zodat je kind ervaringen op doet die helpen een vaardigheid eigen te maken zoals zelf regulatie, ontspannen, concentreren, aandachtig luisteren. Of ligt de focus juist op het gebruik van een voorwerp zoals een ballon of Wobbelboard. Ook gebruikt wordt de ruimte veel gebruikt. Werken de kinderen samen. Is er veel dialoog met en tussen de kinderen. Is Anna ingetuned op de kinderen en past ze les aan waar nodig om de kinderen de ervaring mee te geven om het hogere doel van de les te behalen.

mindful kinderyoga les online voor Thuis naar school

Online werkt dan toch anders. Zeker ook met een 1,5 meter afstand opdracht. Oftewel op het matje blijven. Dat maakte de uitdaging des te groter. Kinderyoga is een makkelijke vorm om online te delen en daarom zie je het in deze les veel terug komen. De acteurs van Thuis naar School, die de kinderen speelden, gaven de les een hele nieuwe dimensie.

De feedback was dan ook hartverwarmend om te horen en te zien via de Instagram Stories van Thuis naar School

“Eve houdt van yoga! En vond de les super leuk. En ik vond het jammer dat ik niet even mee kon doen luisteren”

Wat heb je nodig voor online les?

  • matje / deken / handdoek
  • wc rol
  • blinddoek of theedoek

Wil je meer inspiratie hoe jij je kind kan helpen persoonlijk te groeien? Wil jij ook meer ruimte voor je eigen persoonlijke groei? Maar vind je niet altijd de tijd om dit te doen? Groei dan gewoon mee met je kind. Download dan nu gratis dit Ebook met 10 ideeën.

mindful kinderyoga inspiratie in gratis Ebook

 

Over de schrijver
Moeder van drie jongens die ik help hun eigen gebruiksaanwijzing te ontdekken. En ondertussen ontdek ik steeds meer over mezelf en groei als moeder en als mens. Founder van de Kids Awareness Club, de plek die ik zelf zo miste vol inspiratie en verbinding met gelijkgestemde, en de webshop Bewustkind.nl met speelgoed & meer ideeën voor kind en ouder.
Reactie plaatsen
Boordevol ideeën hoe jij met je kind kan spelen en jullie band versterkt. Zo leg je spelenderwijs de basis van zelfvertrouwen en andere aspecten voor een gezonde ontwikkeling van je kind. Mis deze kans niet voor meer rust en plezier.
50%
Laat je inspireren!
10 ideeën om te spelen met je kind en de persoonlijke ontwikkeling stimuleert.
Download nu