Mijn 5 tips als je nu lessen online wil delen met wederkerende inkomsten
Online ondernemen
Anna van Remundt
Online ondernemen
03/31/2020
8 min

Mijn tips als je nu lessen online wil delen met wederkerende inkomsten

03/31/2020
8 min

Anna, staat de Kids Awareness Club voor jou nu ook op pauze? Dat is flink balen zeker dat je nu geen workshops en lessen kan geven en wel je lasten moet betalen?” Nee, juist niet. Ik ben nu juist druk en dat is niet alleen doordat onze 3 jonge kids nu thuis zijn. In het afgelopen jaar heb ik veel uitgezocht en geleerd hoe ik online sessies Live kan geven en lessen online kan delen. Hoe ik een online e-learning omgeving voor de Club kan creëren en mijn inkomen kan vergroten. Hier lees je mijn tips en ervaringen zodat jij dit voor je eigen praktijk, studio of als ZZP’er ook kan maken. Zodat je in deze tijd wederkerende inkomsten kan blijven genereren.

Toen ik begon met de Kids Awareness Club heb ik altijd voor ogen gehad dat ik online actief wil zijn. Naast de workshops en lessen die ik geef. Alleen zo ben ik flexibel en kan ik elke middag mijn kinderen van school ophalen. De moeder zijn die ik wil zijn voor mijn kinderen. Mijn passie kunnen delen. En dus nu ook met mijn kinderen overdag thuis ben.

Ik deel je graag mijn tips en softwareprogramma’s die ik gebruik voor mijn online platform, online sessies. Wat een verlengde is van mijn fysieke workshops en lessen die ik regelmatig geef.

Tip 1) Online lessen geven via Zoom

Om online een sessie te geven gebruik ik Zoom. Door de video schermen kan er interactie zijn. Ik kan ik ook zelf bepalen of iedereen op stil staat en wie er kan praten. Zo is het ook makkelijker te volgen voor iedereen die mee doet. Als ik een online yoga nidra sessie geef dan zet ik het beeld juist uit. Wat ook prettig is want niet iedereen wil zichtbaar zijn in haar huispak. Je hebt ook optie om de les of sessie op te nemen. En waarom deze optie belangrijk is leg ik uit in tip 2.

Je kan een gratis Zoom account aanmaken. Dan kan je gratis 40 min sessies en lessen geven. Helaas is Zoom nu in nieuws gekomen doordat het privacy gevoelig is. Bekijk zelf of je dit acceptabel vind of niet. Je kan cookies nu ook dusdanig instellen dat je alleen de basic vereiste cookies kan accepteren. Waardoor je gegeven niet meer gebruikt worden voor advertentie. Voor mij blijft dit nog steeds de beste optie. Ook omdat ik geen gevoelige informatie of persoonlijke dingen bespreek via Zoom. Mocht je wel echt coachings gesprekken voeren dan kan je wellicht nu beter een ander programma gebruiken.

Tip 2) Je lessen online delen kan alleen als het opneemt en opslaat.

Sinds ik ben begonnen met de Kids Awaresness Club heb ik steeds, wanneer het kon, de activiteiten, spelletjes, ontspan momenten, yoga houdingen, visualisaties, meditaties vast gelegd. Dan wel in de vorm van foto’s (iPhone), op videobeeld (iPhone of via Zoom) of via audiobestanden (lavelier microfoon van Rode die op iPhone past).

Na een Kids Awareness Workshop of les deelde ik met de ouders wat we hadden gedaan. Ik geloof er namelijk in dat als ouders en docenten meer dezelfde taal spreken en dingen doen, dat kinderen nog sneller deze persoonlijke vaardigheden eigen maken. En dat ik als moeder ook vaak heel blij wordt om handvaten te ontvangen over hoe ik mijn kind kan ondersteunen in de ontwikkeling.

Geef jij nu dus lessen, workshops, sessies? Neem dan dit op. Gewoon met je telefoon. Of alleen audio met een super simpel dasspeld microfoontje. Je weet ook nooit wanneer je iets zegt waarvan je later denkt ‘o wauw, kwam dat uit mijn mond?’. Dit kan je dan ook weer voor marketing doeleinden gebruiken.

En misschien doe je dit al en staat het op YouTube, Facebook of Instagram. Alleen verdien je er niets mee. Of misschien stuur je een YouTube link naar je betalende klant die je klant dan door kan sturen naar vrienden. En jij dus niet betaald krijgt voor de waarde die je levert.

Wil je er wel mee verdienen? Het is tenslotte je werk. Zorg dan dat je dit op een afgeschermd gedeelte van het internet zet.

Tip 3) Deel het beeld en inhoud van je lessen online op een eigen stukje internet.

Hoe kan ik mijn lessen online delen? Mijn workshops en sessies delen met mijn klanten?’ is een vaak gehoorde vraag van ondernemers om mij heen. En zeker nu we alleen maar online kunnen delen, is het een super relevant vraag.

Er bestaan verschillende programma’s. Met allemaal net een andere functionaliteit. Na een zoektocht ben ik zelf bij Huddle ben uitgekomen.   Omdat ik:

  • Geen eigen website wilde bouwen met allerlei plug-ins. Wat dan ook weer onderhouden moet worden. En dan heb ik het nog niet over de bugs en problemen. Ik kan het zelf doen, maar dat kost mij veel tijd. Of ik kan het iemand vragen te doen, maar ben dan altijd afhankelijk van die persoon en heb nooit overzicht op de onderhoudskosten van mijn website en dienst.
  • Heel blij wordt van hun klantenservice. Ze spreken gewoon Nederlands en nog belangrijker ze willen met je meedenken. Ze weten wie je bent. De klantenservices is naar mijn mening het belangrijkste als je een keuze moet maken voor online e-learning programma.
  • Gemakkelijk video’s, foto’s en audio’s toevoeg aan de e-learning pagina’s . Die makkelijk met een page builder kan vormgeven. De video’s en audio’s moet je wel op een andere plek hosten zoals Vimeo en Soundcloud. Dat is het enige nadeel. Maar werkt voor mij heel goed.
  • Intuïtief werk en zo voelt het dashboard aan. Daarbij zijn ze continue bezig met verbeteren. Staan ook open om verbeter punten mee te nemen. Zo pluk ik alleen de vruchten zonder met de technische kant bezig te zijn.
  • Verschillende gebruikers toegang kan geven tot verschillende gedeelte. Heel fijn als je verschillende programma’s, lessen en workshops deelt.
  • Een vast bedrag wil betalen. Dus ook niet nog per gebruiker. Ook niet voor hulp als het niet werkt. Zij doen het onderhoud en updates.

Het nadeel van Huddle is dus dat je geen video’s en audio’s kan hosten. Dat doe ik via Vimeo en Soundcloud. Daarbij kan je dus ook niet live gaan. Wat ik wel mis. Maar als ik zie hoe ze luisteren naar hun klanten dan heb ik goede hoop.

Tip 4) Vraag een maand bedrag voor je dienst door met een lidmaatschap te werken

Als je een les of programma online deelt dan kunnen je klanten (en kinderen van je klanten) deze altijd online volgen. Je kan dan eenmalig een bedrag vragen. Terwijl je klanten jouw online les, sessie of programma veel vaker gebruiken. Zeker als het gaat om lessen. Dan kunnen ze altijd de online lessen die je deelt volgen wanneer ze willen. Dezelfde les elke week weer.

Dan is het interessant om met een lidmaatschap te werken. Om een vast maand bedrag te vragen. Zo bouw je ook maandelijkse wederkerende inkomsten.

Ook als je weer eenmaal lessen en workshops kan geven dan blijft dit relevant. Dan kunnen kinderen en je klanten altijd thuis nog een keer de les volgen. Zo kan je dus nu investeren in het vergroten van je praktijk of studio. Zie dit dan ook als een investering in je bedrijf in plaats van een tijdelijke kostenpost om deze tijd door te komen.

Dit gratis E-book over Online Lidmaatschap zit bom vol informatie en inspiratie. Het heeft mij onwijs geholpen om te begrijpen hoe een lidmaatschap er voor mij uit kan zien.

Online lessen delen met lidmaatschap wederkerende inkomsten verkrijgen

Door te werken met een lidmaatschap voor je online lessen, sessie’s of programma, vergroot jij elke maand inkomsten.

Tip 5) Maak verbinding met je klanten naast het delen van lessen online.

Je lessen en workshops vol krijgen kan soms echt leuren en sleuren zijn. Door het contact met je klant, oud-klanten of potentiële klanten te behouden gaat het veel makkelijker. Voor sommige klanten komt het misschien niet uit wanneer jij je workshop geeft. Maar dat wil niet zeggen dat ze je niet waardevol vinden. In contact blijven is dan ook super waardevol voor je praktijk of studio. Hoe kan je dat doen?

  • Dat kan je doen via e-mails. Hiervoor gebruik ik Active Campaign. Een email marketing waarmee ik ook automatische mails kan versturen. Bijvoorbeeld als ze zich hebben ingeschreven voor de lessen of workshops. Dan ontvang je een bevestigingsmail, een met praktische tips. Dan nog een herinnering en na afloop nog een foto’s.  Deze automatisering scheelt mij zoveel tijd. Wat ik weer kan investeren in mijn kinderen of in de groei en verbetering van mijn bedrijf.
  • Dat kan ook via een community bouwen. Wat ik merk en wat ik zo leuk vind, is dat de mensen met wie ik een klik heb ook vaak met elkaar een klik hebben. En elkaar op weg kunnen helpen. Vaak zonder mijn input. Ik geloof zelf zo in de kracht van samen. Van 1 + 1 =3. Dat maakt dat ik nog meer fan ben van de Huddle software. Want dit heeft ook een community gedeelte. Het werkt net zoals Facebook. Met likes. Elkaar privé berichtjes sturen. Je kan zelf eigen groepen aanmaken. Dit is dan ook onderdeel van het Kids Awareness Club platform. Zodat ouders met elkaar in contact komen. Waar ik ouders wekelijks blijf inspireren. En vanuit de community makkelijk naar video’s, uitleg, foto’s en audio’s kan linken in het e-learning gedeelte.

Mocht je meer willen weten hoe je een community kan bouwen download dan gratis dit Ebook: community building boek

Online lessen delen en meer inkomsten verkrijgen

Je studio of praktijk online vergroten door ze met elkaar te verbinden

Had ik ook al verteld dat Huddle een eigen App heeft, waardoor jij een eigen app voor het online lessen delen binnen hand bereik hebt. Die optie is extra. Vanaf nu is de inspiratie van de Kids Awareness Club binnen hand bereik van ouders. Om zo spelenderwijs de band met hun kinderen te ontwikkelen. Of om juist even zelf diep te ontspannen met een audio of replay van mijn ‘Ontspannen Moeder Online’ lidmaatschap.

Tip 6) Waarom Facebook geen optie is voor mij

En natuurlijk kan je ook een Faceboek groep aanmaken. Dat is gratis. Makkelijk om de video’s van lessen online te delen. Maar als je het ziet door de ogen van je klant. Zou je het dan ook nog doen?

Facebook leest mee. Niets is veilig voor Facebook en daarmee informatie over jou wat ongevraagd wordt gebruikt voor commerciële doeleinden. In Huddle kan je zeggen dat zoekmachines niet welkom zijn en daarom niets over de gebruiker te weten komen. Zelf vind ik dit een hele prettige gedachten. Zeker in deze tijden waarin data ongevraagd toch wordt gedeeld met derden die niet altijd het beste met je voor hebben.

Facebook heeft veel afleiding. Voordat je het weet ben je 30 min verder en op een andere pagina verzeilt geraakt. In een seconde ben je de aandacht van je klant kwijt. Dat is wat je juist je klant en jezelf niet gunt. Je wil juist dat je klant kan focussen en echt de waarde van je les of workshop tot zich kan nemen. En zo lid wil blijven en jij meer inkomsten kan genereren zonder dat je alleen in fysiek contact bent met je klant.

Waarom alleen doen als het ook online en samen kan.

Ik ben heel benieuwd of deze tips je kunnen helpen. Of de ebooks over werken met lidmaatschap en community building je van inspiratie kunnen voorzien. Zoals je ziet ben ik fan van Huddle. Je kan mij op mijn woord vertrouwen, maar nog beter is dat je het zelf kan ervaren of het ook voor jou werkt. Je kan het nu al voor €1,- zelf proberen en je eigen mening vormen.

En heb je vragen? Stel ze hieronder. Wat ik eerder zei. Ik geloof zo in de kracht van ons samen.

Ik deel openlijk de structuur achter de Kids Awareness Club. En dat voelt best kwetsbaar. Maar als ik denk waarom ik niet mijn tips en resultaten van een jaar lang uitzoeken, doen en ervaren zou delen. Dan kan ik niet echt een goed argument bedenken. En mocht je deze tools ook gaan gebruiken het uitbouwen van jouw online praktijk of studio, dan krijg ik via sommige links een vergoeding. Het kost jou niets en ik ben gemotiveerd mijn ervaringen te delen. Dat is een win-win.

Waarom alleen doen als het ook samen kan?

Liefs Anna

Reacties
Categorieën