Waar wordt de uittocht van Sinterklaas gevierd? Een overzicht.
29 november 2019 

Waar wordt de uittocht van Sinterklaas gevierd? Een overzicht.

Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Ga dit jaar naar een van deze plaatsen bij jou in de buurt om de Sinterklaas uittocht te vieren.

Kinderen zijn vaak onrustig en gespannen in de tijd van Sinterklaas. Naar de Sinterklaas uittocht gaan is een van de tips om een ontspannen Sinterklaas tijd te creëren voor je kind.  Je hebt meer controle dan je denkt. Je moet alleen weten hoe. Dus vier deze uittocht uitbundig. Bekijk waar je dit kan doen in het overzicht hieronder.

Waarom zou ik naar een Sinterklaas uittocht gaan?

Waar Sint normaal wordt ontvangen met een groot feest vertrekt hij vaak als een schim met zijn paard en pieten. Er is geen duidelijk einde aan deze periode. En dat is waar vaak kinderen last van hebben. Je kind blijft onrustig en gespannen.

Sluit de Sinterklaastijd duidelijk en bewust af met je kind. Dit geeft rust, de gedachte dat er altijd een piet mee zit te gluren is weg. Een duidelijk einde betekend ook het begin van een nieuwe periode. Afscheid nemen is ook een manier om respect en dankbaarheid te tonen.

Waar kan ik de uittocht van Sinterklaas vieren?

Zing en dans nog één keer mee met alle Pieten en zie ze vertrekken richting Spanje. Hier is een overzicht waarvan we weten dat in deze plaatsen een uittocht werd of wordt georganiseerd. Bekijk het overzicht om een plek te vinden bij jou in de buurt. Waar mogelijk delen we de recenste links naar de organisator, Facebook event, etc. Zodat je meteen de info hebt.

Noord Nederland

Midden Nederland

Zuid Nederland

Belgie

  • Hove

Of kijk op Sinterklaasinfo voor een overzicht van Nederland met plaatsen.

Weet jij nog plaatsen in Nederland waar de uittocht van Sinterklaas wordt gevierd? Laat het ons weten hieronder dan kunnen we dit toevoegen. Samen kunnen we meer!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Download dit E-book nu, helemaal gratis

Boordevol ideeën hoe jij met je kind kan spelen en jullie band versterkt. Zo leg je spelenderwijs de basis van zelfvertrouwen en andere aspecten voor een gezonde ontwikkeling van je kind. Mis deze kans niet voor meer rust en plezier.
50%
Laat je inspireren!
10 ideeën om te spelen met je kind en de persoonlijke ontwikkeling stimuleert.
Download nu
arrow_drop_up arrow_drop_down