Vrijheidsstrijdster voor de binnen wereld
persoonlijk
Anna van Remundt
persoonlijk
05/05/2020
2 min

Vrijheidsstrijdster van de binnen wereld

05/05/2020
2 min

Was dit een foutje van de camera? Of toch niet? Het is oktober 2019. Herfstvakantie. Terwijl ik kook voor de kinderen vertelt mijn moeder over deze foto. Een foutje? wat denk jij? Als je mij kent dan weet je dat dit geen toeval is.

Je eigen versie van de wereld creëren.

Alles gebeurt om een reden. Ik geloof niet in toeval. Steeds meer zie ik hoe alles met alles te maken heeft. Zo ook deze foto. Ik zie een vrijheidsstrijdster van de binnen wereld.

We groeien door tegengestelde kracht op deze wereld. Door een buiten wereld creëren we een binnen wereld. Met onze zintuigen maken we een precieze mal om een innerlijk kopie te maken van de wereld. Zo creëren we onze eigen innerlijk unieke perspectief op de wereld. Vervolgens projecteren we onze innerlijke versie weer op de wereld. Et voila, we hebben onze eigen realiteit van de wereld gecreëerd.

Maar wat als je als kind niet veilig voelde? Dan bouw je ook je innerlijk eigen versie van de wereld. Vol onveiligheid. Wat eruit kan zien als teruggetrokken, pleasen, vast geplakt zitten aan personen, klein maken. Of soms het tegenovergestelde met leer en concentratie problemen, een grote mond, altijd doorgaan, agressiviteit, onrust.

Wat als je als kind niet hebt geleerd dat spelen een activiteit ook een houding is. Dan zal je meer waarschijnlijk neerslachtig en agressief worden. Want wie niet heeft geleerd om elk moment met verwondering en openheid tot zich te nemen met zijn zintuigen voelt de voldoening van het leven niet. Het is de reis. Niet het resultaat. Met vallen en opstaan.

Vrijheid

Wat je geeft krijg je terug. Actie is reactie. Niet alleen in daden. Maar ook in woorden. In energie.

Vrijheid komt met de energie van zachtheid. Van binnenuit.

Ik ga dan ook liever met liefde en inspiratie ten strijde voor meer persoonlijke groei en begrip. Dan met woede mensen in keurslijven duwen die er als bommetjes uit ploffen.

Als we onze kinderen echte vrijheid gunnen dan moet we ophouden ze in hokjes te plaatsen. Ze keurslijven aan te meten waar ze als bommetjes uit willen schieten. Want creëren kinderen niet hun eigen innerlijke wereld op basis van wat ze ervaren?

Heeft ooit iemand onderzoek gedaan om te weten of kinderen die uit hun slof schieten meer videogames speelde waarbij een geweer vast hielden? Waarbij ze moesten schieten om vrij te blijven, zich machtig te voelen en te blijven winnen?

Vrijheidsstrijdster van de binnenwereld

Echt vrijheid zit in je. Als je je eigen gebruiksaanwijzing hebt ontdekt en toepast. Want wie zijn leven leef jij? Ben jij gevangen in een wereld volgens verwachtingen van anderen en e maatschappij of leef jij je eigen pad?

En hoe zit dat met je kind? Bepaal jij de mal voor je kind of mag je kind zich vormen tot wie het is?

De wereld mooier maken. Samen. Kind voor kind. Ik ben op mijn missie als vrijheidsstrijdster van de binnenwereld. Doe je mee?

Liefs,

Anna

Reacties
Categorieën