Visualisatie voor jonge kind: enge gedachten los laten
Visualisaties voor kinderen
Anna van Remundt
Visualisaties voor kinderen
11/05/2019
1 min

Visualisatie voor jonge kind: enge gedachten los laten

11/05/2019
1 min

‘Oh heerlijk, die liggen op bed’.  Ik sluit de deur achter mij dicht en kijk naar de klok 20:00. Dit moment…genieten….nu is mijn tijd begonnen. In de keuken vul ik de waterkoker om een lekker kop thee te maken. En dan hoor ik geschuifel boven. Tree voor tree lopen de voetjes naar beneden en gaat de deur langzaam open. “Mama, ik kan niet slapen…….Ik heb zoveel enge gedachten” zegt Billy. Mijn hart maakt een sprongetje omdat hij zo goed kan aangeven waarom hij niet kan slapen. En daar weet ik wel wat op. “Ik zal je een verhaaltje vertellen dat kan helpen. Kom maar mee naar boven. Ik zal je nog een keer instoppen”. Ondertussen bedenk ik een korte visualisatie voor mijn jonge kind om zijn enge gedachten los te laten. Op een manier die past bij zijn beleveniswereld. Luister de opname zelf in deze blog.

Ingrediënten voor een toegankelijke visualisatie voor je jonge kind zijn zo gevonden

Nog voordat we in Billy zijn slaapkamer zijn heb ik mijn ingrediënten gevonden voor mijn verhaaltje. Een visualisatie verhaaltje om Billy te helpen om te gaan met de enge gedachten die hem nu blokkeren om rustig in slaap te vallen.

Op weg naar de slaapkamer denk ik aan het seizoen. Het is herfst. Het moment van het jaar wanneer de natuur los laat. De bomen de blaadjes los laat. Check! Door de blaadjes  als metafoor te gaan gebruiken kan Billy ook zijn gedachten loslaten. In de herfst maken we ook vaker een vuurtje. In de open haard op buiten in de vuurkorf en helpt vaak tot rust te komen. Het element vuur staat ook bekend om reinigen en verandering tot stand te brengen.

Lees verder om deze live opname te luisteren.

Laat je inspireren hoe andere ouders het doen

Een stemmetje in mijn hoofd helpt mij eraan te herinneren om dit op mijn mobiel het op te nemen.

Omdat ik mezelf zo vaak had afgevraagd: Hoe maak je zelf een visualisatie voor je kind? Hoe doen andere ouders dit? Ik weet dat er zoveel ouders zijn, zoals jij, die opzoek zijn naar inspiratie hoe je je kind rustig in slaap kan helpen vallen.

Inspiratie om je kind te helpen in de persoonlijke ontwikkeling, in het omgaan en verwerken van alledaagse prikkels. Iets wat gevoelige kinderen zo nodig hebben.

Visualisatie voor jonge kind om enge gedachten los te laten

Luister hier de live opname. Deel je wat je kind en jij er van vonden?

Reacties
Categorieën